GÖREVE YENİ BAŞLAYAN PERSONELLERİMİZE HİZMET İÇİ EĞİTİM VERİLDİ

05 Mart 2024

GÖREVE YENİ BAŞLAYAN PERSONELLERİMİZE
HİZMET İÇİ EĞİTİM VERİLDİ
 

 
Görevlerine yeni başlayan personellerimizin kurumumuzca yürütülen denetim faaliyetleri hakkında farkındalıklarını arttırmak ve denetim sırasında karşılaşılan durumlar hakkında bilgilendirmek için hizmet içi eğitim verildi.
 
Açılış konuşmasına görevlerine yeni başlayan arkadaşlarımıza hayırlı olsun dileklerini ileterek başlayan İl Müdür Vekili Mustafa ÇAĞLAYAN, Bakanlığımızın denetimlerin yoğunlaştırılması konusundaki hassasiyetine istinaden İl Müdürlüğümüze 25 personel ve yeni denetim araçları tahsis edildiğini belirterek denetim konusunda imkanlarımızın arttığını bu manada böyle bir eğitimin de imkanlara paralel olarak denetim kabiliyetlerimizin artmasına yardımcı olacağını ifade etti.  İl Müdürü ÇAĞLAYAN, özellikle fahiş fiyat artışlarının olumsuz etkilerinden tüketicileri korumak ve fiyat etiketlerinde yer alan yanıltıcı indirimlerin neden olduğu durumların önüne geçebilmek için ramazan ayı öncesi temel gıda ve ihtiyaç malzemelerine yönelik denetimlerin tüm kentte yoğunlaşacağını belirtti.
 
Şube Müdürümüz Zekeriya OLGUNÇELİK tarafından ise kurumumuz ve Bakanlığımıza ilişkin bilgiler ile kurum kültürü ve oryantasyon süreci ile ilgili bilgiler aktarıldıktan sonra Müdürlüğümüz personelleri Kadir KALAK ve Cihan BÜYÜKİNCE tarafından da 6502 Sayılı Tüketicinin Korunması Hakkında Kanunu, uygulamada sıkça faydalanılan yönetmelikler ve haksız fiyat artışı denetimlerine ilişkin sunum yapıldı. Eğitimin son bölümünde ise denetim sürecinde dikkat edilmesi gerek hususlar ile ilgili sahada karşılaşılan durumlar anlatıldı.